top of page

MATERIAALIT

KÄYTTÖ ja HUOLTO

TYÖTASO

Suositukset puhdistukseen

Laminaattipinta (kyllästetyistä paperikerroksista valmistettu muovi) 

Näyttävää FORMICA®- tai EGGER-muovia on vaikea naarmuttaa tai leikata siitä palasta irti, se sietää hyvin luonnollista kulumista, mutta sitä ei saa koskaan käyttää leikkuualustana. 

Kerroksittaisesta muovista valmistettuja tuotteita voi pyyhkiä miedolla pesuaineella kosteutetulla pyyhkeellä. Hankaavan puhdistusaineen, jauheen, pesusienen, hiekkapaperin yms. käyttäminen voi vahingoittaa pintaa ja vähentää sen kestävyyttä tahrojen ja kemiallisten aineiden suhteen. 

Liuoksia tulee käyttää varovasti ja jotta varmistutaan siitä, etteivät ne vahingoita pintaa, niiden vaikutus tulee aluksi tarkastaa muovinpalasella.

Pitää muistaa, että liiallinen kohdistettu kuumennus saattaa aiheuttaa kuplien syntyä muovipintaan. Siksi kannattaa välttää pinnan koskettamista kuumalla savukkeella tai sikarilla.

Marmori- ja graniittipinnan puhdistamiseen saa käyttää vain vettä ja saippuaa, ja nestemäisiä pesuaineita tulee välttää. On hyvin tärkeää poistaa lika viipymättä, kun tahra on vielä tuore, sillä ajan mittaan tahran ainesosat voivat imeytyä materiaalin huokosiin. Jälkien ja tahrojen osalta riittää soodavedellä kosteuttaminen, jonka jälkeen liuos jätetään muutamaksi minuutiksi pintaan ja pestään sitten pois tavallisella puhdistussienellä. Tämän lisäksi on hyvin tärkeää käsitellä pinta säännöllisesti vettähylkivällä aineella.

Huomautus

Koska nämä materiaalit (tavallinen marmori ja graniitti) ovat ulkoisille vaikutuksille herkkiä, tarjoamme niitä vain tilauksesta.

PUU vai VIILU
PUU
Luonnonmateriaali kaikkine sille tyypillisine ominaisuuksineen. Eri osien rakenteen ja sävyn vaihtelu ei voi olla valituksen aiheena. Olemme ottaneet laatujärjestelmässämme käyttöön monenlaisia puun viimeistelyn ja sopivuuden tarkastustoimenpiteitä tavoitteena mahdollisten ongelmien määrän vähentäminen minimiin.

Suoran auringonvalon vaikutus puumateriaalin pintaan voi aiheuttaa värisävyn muutoksia. Tulee muistaa, että puu vanhenee ajan mittaan ja sen sävy muuttuu tietyssä määrin (sitä ei katsova viaksi), eikä kannata unohtaa sitäkään, että puutuotteenkin mitat voivat tilassa muuttua kosteuden vaikutuksesta.

VIILU

Esteettiseltä ja käytännölliseltä kannalta viilu on yksi parhaimmista materiaaleista. Viilua valmistetaan kaikista puulajeista. Erityisen valmistusteknologiansa ansiosta viilu ei vahingoitu eikä menetä muotoaan lämpötilan ja kosteuden vaikutuksesta. Viilu on ohut tukista leikattu puukerros (paksuus noin 0,6 mm). Viilua käytetään puukuitu-, lastu- ja muiden levyjen päällystämiseen. Yleisimmin viilun viimeistelyyn käytetään petsiä, maalia tai lakkaa. Tästä syystä viilun huoltoon tulee käyttää samoja menetelmiä ja aineita kuin maalattuihin ja lakattuihin elementteihin Jos viilu- tai täyspuutuote on kyllästetty suojaöljyllä, asianmukainen huolto vaatii käsittelyn kertaamista vähintään kahdesti vuodessa!

Maalatut  
ja kiillotetut 
elementit
Ensiluokkaisen
tuloksen nimissä
olemme valinneet
parhaat lakan
ja maalin valmistajat

SAYERLACK TIKKURILA 

Maalaaminen ja lakkaaminen ovat menetelmiä, joiden yhteydessä pohjustettu aluspinta peitetään läpinäkyvällä lakalla tai sävytetyllä maalilla, joka kuivuu liuottimen höyrystymisen ja seuraavan kovettumisen myötä. Toimenpide toistetaan aina levittämällä useampi kerros. Tuloksena syntyy riittävän kova ja ulkoisia vaikutuksia kestävä pinta, jonka voi saada kiiltoasteeltaan erilaisena, täyskiiltävästä aina mattaan pintaan asti. Korkeakiillon saavuttamiseksi pinta kiillotetaan. Toimenpide on työläs ja vaatii suurta ammattitaitoa.

Suositukset puhdistukseen

Pyyhitään kostealla pyyhkeellä ja kuivataan; ei saa käyttää pesuaineita ja suihkeita, joita ei ole tarkoitettu erityisesti lakatulle ja maalatulle pinnalle. Jos käytät kuivuneen tahran poistamiseen pesusientä, ei kannata käyttää liikaa voimaa, vaan on parempi poistaa kosteutus. Vesi- ja höyrypisarat tulee aina poistaa. Suojaavan lakka- ja maalikerroksen kulumisen välttämiseksi ei saa käyttää hankaavia puhdistusaineita. Missään tapauksessa ei saa käyttää liuotinpohjaista pesuainetta (asetonia, ammoniakkia tms.).
bottom of page